fbpx

Het recept

Twee jaar lang hebben wij in onze keuken eindeloos gemengd, geprutst en geproefd om hét recept te vinden voor een plantaardig alternatief voor roomboter. Een Droomboter die even lekker smaakt, smeert en smelt. Door het gebruik van romige cacaoboter is het eindelijk gelukt en kan jij binnenkort volop genieten, zonder de impact van zuivel.

Wij vinden margarine niet zo lekker door het olieachtige mondgevoel en de vlakke smaak. In onze keuken stonden wij dus voor de uitdaging om een plantaardige boter te bereiden, die zowel de structuur als smaak van roomboter zou benaderen.

Cacaoboter bleek dé oplossing. Want dit waardevolle bijproduct van de cacaoproductie heeft ongeveer hetzelfde smeltpunt als roomboter: onze eigen lichaamstemperatuur! (Trouwens ook de reden waarom chocolade zo lekker in je mond smelt.)

Toen ik als chef eenmaal de juiste mix en het perfecte gehalte cacaoboter in onze ‘boterblend’ had gevonden, liet ik het resultaat aan mijn collega’s Daan en Igor proeven… Ze geloofden niet dat de boter op hun stukje brood 100% plantaardig was, totdat ik ze het hele proces liet zien. Het leek wel een droom, vandaar ook de naam. 

Ik hoop vurig dat iedereen onze creatie wil proeven, want daarna smeer je niets anders meer. Omdat je met een iets andere verhouding ook geweldig kan bakken en braden, ben ik nu hard bezig met een Droomboter in een wikkel, die iets later in de winkel verschijnt. ‘Uit mijn keuken houd ik je natuurlijk op de hoogte!’

Ingrediënten & Voedingswaarden

100% Plantaardig & Palmolievrij

Zonder zuivel, dus lactosevrij 

Met Rainforest Alliance 
gecertificeerde cacaoboter

Smaakt, smeert en smelt als roomboter