fbpx

Appeltaart anders

Wil je wel eens een heerlijke appeltaart bakken maar kun je geen goed alternatief voor roomboter vinden? Probeer het dan met Droomboter!

Ingredi├źnten

250gr
90gr
1 zakje
1 tl
150gr
30ml
1.5kg
2 el
6 el
3 tl
50ml
20gr

bloem
witte basterdsuiker
vanillesuiker
bakpoeder
Droomboter
plantaardige melk
Elstar appels
citroensap
poedersuiker
kanell
water
custardpoeder

Dit heb je nodig

  • Pannetje
  • Springvorm (28 centimeter)
  1. Meng de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, bakpoeder, Droomboter en plantaardige melk en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en laat het 1 uur rusten in de koeling.
  2. Maak intussen de taartvulling. Schil hiervoor 6 appels en snijd in blokjes. Pers het sap uit de citroen en voeg toe aan de appelblokjes. Voeg 4 el poedersuiker, de kaneel en het water toe en roer goed door.
  3. Breng het appelmengsel aan de kook en sluit af met een deksel en kook 15 min. oplaag vuur.Haal de deksel eraf enkook nog 15 min. door, tot bijna al het vochtverdampt is.
  4. Verwarm de oven voor op 180┬░C. Vet de springvorm in met Droomboter en bestuifmet een dun laagje bloem.
  5. Doe het deeg in de springvorm en duw het aan tot de gehele bodem is bedekt en dehelft van de rand van de springvorm.Druk het deeg lichtjes aan in de randen en prikgaatjes in de bodem met een vork.
  6. Roer de custardpoeder door de appelvulling. Verdeel de taartvulling over het deeg. Schil de rest van de appels. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Verdeel de plakjes in een waaier over de taartvulling. Strooi de rest van de poedersuiker over de taart.