fbpx

Bread & Butter pudding

Probeer eens deze heerlijke Bread & Butter pudding met Droomboter.

Ingrediënten

100gr
½ tl
½ tl
Schil
10
100gr
100gr
5el
1 tl
800ml
3 el
6 el

Droomboter
kaneel
gemberpoeder
van 1 sinaasappel
sneden wit brood
gedroogde abrikozen
gele rozijnen
marmelade
vanille aroma
plantaardige melk
custardpoeder
lichtbruine basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • Ovenschaal +- 20 bij 25cm
  • Pannetje
  • Kwast
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spatelde Droomboter met de kaneel, gember en sinaasappelschil tot goed gemengd.
  3. Gebruik een beetje Droomboter om de ovenschaal mee in te vetten.
  4. Halveer de sneden brood en bedek de bodem van de ovenschaal met het brood.
  5. Snijd de abrikozen grof en verdeel de helft hiervan en de rozijnen in de ovenschaal, bedek met nog een laag van het brood. Verdeel de rest van de rozijnen en abrikozen en bedek nogmaals met de rest van het brood.
  6. Maak nu de custard. Doe de custardpoeder in een schaaltje en voeg een beetje van de plantaardige melk toe en roer tot een glad mengsel. Let op dat er geen klontjes in komen.
  7. Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur. Zorg dat de melk niet gaat koken.
  8. Voeg het custardmengsel hier aan toe en blijf voortdurend roeren. Voeg de suiker ende vanille aroma al roerend toe. Blijf roeren tot de custard bijna kookt en dikker is geworden.
  9. Giet de custard in de ovenschaal, tik af en toe met de ovenschaal op het aanrecht zodat de custard overal terecht komt en er geen loze ruimtes zijn. Laat dit 20 minuten rusten zodat het brood goed smeuïg is geworden van de custard. Verdeel een klein handje rozijnen en abrikozen over het brood en plaats in de oven voor +-30 minuten tot goudbruin.
  10. Verwarm de marmelade in een pannetje tot vloeibaar en verdeel dit evenredig met behulp van een kwast of de achterkant van een lepel. Plaats het gerecht terug in de oven voor nog eens 5 minuten.