fbpx

Droomboter Bladerdeeg

Zelfgemaakte croissants of appelflappen, kan dat met Droomboter? Jazeker!

Ingredi├źnten

225ml
1 snuf
225gr
500gr

koud (ijs)water
zout
Droomboter
bloem

Dit heb je nodig

  • Deegroller
  • Koeling
  1. Zeef de bloem boven een grote kom en voeg het zout toe, meng goed met behulp van een lepel.
  2. Voeg het water geleidelijk toe aan de bloem terwijl je blijft roeren. Kneed het deeg snel tot een bal. Wikkel het in plasticfolie en laat (minimaal) 30 minuten tot een uur rusten.
  3. Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoekige vorm.
  4. Leg de koude boter in het midden van het deeg, vouw de randen van het deeg over de boter zodat de boter volledig is bedekt en druk de randen goed dicht.
  5. Rol het deeg uit tot een langwerpige vorm en vouw het in drie├źn, een beetje zoals een enveloppe. Draai het deeg een kwartslag en herhaal dit nog 2 keer. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten tot 1 uur in de koelkast rusten.
  6. Herhaal het uitrollen en vouwen van het deeg nog twee keer, met tussenpozen van 30 minuten tot 1 uur in de koelkast.
  7. Na de laatste keer vouwen, laat je het deeg minstens 1 uur rusten (het liefst zo lang mogelijk) in de koelkast voordat je het gebruikt. Nu is je zelfgemaakte bladerdeeg klaar voor gebruik! Je kunt het gebruiken in recepten zoals croissants, appelflappen, pasteitjes, enzovoort.