fbpx

Geroosterde spitskool met miso-Droomboter

Deze spitskool krijgt door miso-boter een heerlijke Koreaanse twist

Ingrediƫnten

1
100gr
4 el
1
1 tl
1 el

grote spitskool
Droomboter
witte misopasta
citroen
gochujang (Koreaanse chilipasta)
geroosterde witte sesamzaadjes

Dit heb je nodig

  • Oven
  • Steelpannetje
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de spitskool in 4 stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat
  3. Verhit de boter in een steelpannetje en voeg daar de misopasta aan toe, roer tot de boter gesmolten is en gemend is met de misopasta.
  4. Pers het sap van de citroen uit en voeg toe aan de gesmolten boter met miso.
  5. Bestrijk de stukken spitskool met het misoboter mengsel
  6. Rooster de spitskool in het midden van de voorverwarmde oven in circa 30 minuten beetgaar.
  7. Meng ondertussen de gochujang met de overgebleven misoboter, doe dit naar smaak. Indien je niet van pittig houdt, kun je dit ook overslaan.
  8. Verdeel de spitskool over de borden, doe daar de rest van de misoboter over en besprenkel met sesamzaad.