fbpx

Kaneelbroodjes

De kaneelbroodjes zijn zacht, zoet en een beetje kleverig. Heerlijk voor bij de koffie of bij het ontbijt.

Ingrediënten


150gr
480gr
50gr
7gr
690gr
5gr


170gr
165gr
2 el


160gr
2 el
½ tl

Het deeg
Droomboter
amandelmelk
suiker
instant gist
bloem
zout

Vulling
Droomboter
bruine suiker
kaneel

Glazuur
poedersuiker
amandelmelk
vanille extract

Dit heb je nodig

  • Bakvorm van ca. 25 bij 30 cm
  • Extra Droomboter om de bakvorm in te vetten

Bereidingswijze Kaneelbroodjes

  1. Smelt de Droomboter en mix in een grote kom met de amandelmelk, suiker en gist.
  2. Voeg 500 gram van de bloem en het zout toe en mix tot een geheel.
  3. Bedek de kom met een theedoek of plasticfolie en laat op een warme plek 1 uur rijzen.
  4. Vet een bakvorm van ongeveer 25 x 30 cm in met boter.
  5. Voeg de resterende 190 gram bloem toe aan het deeg en mix tot een geheel.
  6. Plaats het deeg op een bebloemd keukenblad en kneed het deeg tot het niet meer plakt. Voeg extra bloem toe indien nodig.
  7. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Zorg ervoor dat de hoeken scherp en net zo dik als de rest van het deeg zijn.
  8. Smeer de Droomboter voor de vulling uit over het deeg.
  9. Strooi de bruine suiker en kaneel er gelijkmatig overheen.
  10. Rol het deeg op en snijd de rol in 8 gelijke plakken
  11. Plaats de kaneelbroodjes in de bakvorm en dek af met plasticfolie. Laat dit op een warme plek 30 minuten rijzen
  12. Verwarm de oven voor op 180°C.
  13. Haal de plasticfolie van de kaneelbroodjes af en bak ze af in 25-30 minuten tot goudbruin.

Bereidingswijze Glazuur

  1. Mix voor het glazuur de poedersuiker, amandelmelk en het vanille extract in een kom met een garde glad.
  2. Bestrijk de kaneelbroodjes terwijl ze nog warm zijn met het glazuur.