fbpx

Pastinaaksoep met paprika-venkel boter

Deze vegetarische, romige pastinaaksoep met een heerlijke combinatie van paprika-venkel boter.

Ingrediƫnten


4
4 el
1
2 teentjes
4 takjes
1.5 liter
Snufje


4 el
1 tl
1 tl

de Pastinaaksoep
pastinaken
Droomboter
ui
knoflook
tijm
bouillon
peper & zout

Paprika-venkel boter
Droomboter
gerookte paprikapoeder
venkelzaad

Dit heb je nodig

  • Oven
  • Grote pan

Bereidingswijze Pastinaaksoep

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken
  3. Doe de pastinaak in een ovenschaal met 2 el Droomboter, 4 takjes tijm en zout en peper.
  4. Rooster de pastinaak 30 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege even om.
  5. Snijd ondertussen de ui in stukken en pers de knoflook.
  6. Doe 2 el Droomboter in een pan en voeg daar de ui en knoflook aan toe. Fruit de ui en knoflook goudbruin.
  7. Als de pastinaak geroosterd is, voef je deze toe aan de pan.
  8. Voeg hier vervolgens de bouillon aan toe en laat 10 minuten koken.
  9. Pureer het geheel tot een glad mengsel.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereidingswijze Paprika-venkel boter

  1. Smelt de Droomboter in de magnetron of een steelpannetje
  2. Voeg hieraan de paprikapoeder en het venkelzaad toe
  3. Laat 5 minuten intrekken
  4. Serveer de pastinaaksoep in kommen en maak af met de paprika-venkel boter