fbpx

Pompoenravioli in salie-droomboter saus

Proef deze heerlijke salie-droombotersaus bij de ravioli met pompoenvulling.

Ingrediënten


300 gr
½ tl
100ml
50ml
2 tl

½
1 el
1
2
2 takjes
½ tl
½ tl
2 el

200 gr
1 takje

Pastadeeg
patentbloem of type 00
zout
water
bietensap
olijfolie
Pompoenvulling

flespompoen
olijfolie
rode uit
knoflookteentjes
tijm
chilivlokken
geraspte nootmuskaat
hazelnoten
Droombotersaus
Droomboter
salie

Dit heb je nodig

  • Staafmixer of blender

Bereidingswijze pastadeeg:

  1. Meng de bloem met het zout in een kom. Voeg hier het water, bietensap en de olijfolie aan toe en mix tot een geheel.
  2. Verplaats het deeg naar het werkblad en kneed 10 minuten tot een stevig deeg.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereidingswijze pompoenvulling:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de pompoen en snij in blokjes. Doe deze in een ovenschaal met de olijfolie en zet ongeveer 15 minuten in de oven.
  3. Snipper ondertussen de rode ui, plet de knoflook en ris de tijm van de takjes. Dit mag samen met de chilivlokken na de eerste 15 minuten bij de pompoen. Zet nog ongeveer 10 minuten terug in de oven tot de pompoen gaar is.
  4. Pureer met een staafmixer of blender en maak vervolgens op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Hak de hazelnoten fijn en mix door de vulling.

Bereidingswijze ravioli:

  1. Strooi wat bloem op een schoon werkblad en rol je deeg uit tot ongeveer 2 mm dik. Je kan hiervoor ook een pastamachine gebruiken.
  2. Neem een volle theelepel vulling en leg op het pastadeeg. Laat steeds een aantal cm vrij tussen de hoopjes vulling en herhaal tot de helft van het deeg bedekt is.
  3. Bestrijk de pasta vellen tussen de vulling met een beetje water. Leg de andere helft van het deeg over het vel met de vulling. Duw de vellen goed op elkaar. Steek de ravioli uit met een ronde raviolisteker of glas. Druk de zijkanten van de ravioli-velletjes goed op elkaar.

Bereidingswijze ravioli met droombotersaus:

  1. Zet een pan water op met een flinke snuf zout. Kook wanneer het water kookt de ravioli in 3 tot 5 minuten gaar.
  2. Laat ondertussen de boter smelten in een koekenpan op laag vuur en voeg hier de salieblaadjes aan toe.
  3. Giet de ravioli af en voeg bij de saus. Hussel de pan tot alles bedekt is met saus.
  4. Verdeel de ravioli over 4 borden en maak af met de overgebleven droombotersaus in de pan