fbpx

Sinaasappel maanzaad cake met botercrème

Deze gespikkelde maanzaadcake met sinaasappel-zest is heerlijk smeuïg met een laagje Droomboter-crème

Ingrediënten


150gr
175gr
21gr
90ml
200gr
50gr
1 tl
1 tl
½ tl
50l
1
2 el

225gr
175gr
1

Cake
Droomboter
witte basterdsuiker
vegan eivervanger poeder
water
bloem
amandelmeel
bakpoeder
zout
vanillepoeder
plantaardige melk
sinaasappel, zest
maanzaad
Botercrème
Droomboter
poedersuiker
sinaasappel, zest

Dit heb je nodig

  • Cakeblik, ca. 22 cm
  • Bakpapier
  • Handmixer

Bereidingswijze cake:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Smeer het cakeblik in met Droomboter en bedek met bakpapier.
  3. Weeg alle ingrediënten af.
  4. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
  5. Meng het eivervanger poeder met het water en zet apart.
  6. Meng de boter met de suiker met een handmixer met deeghaken tot een gladde massa.
  7. Roer het mengsel van eivervanger en water door de boter met suiker.
  8. Voeg de bloem, amandelmeel, bakpoeder, zout en vanille toe.
  9. Voeg de plantaardige melk, sinaasappelzest en maanzaad toe.
  10. Spatel tot een glad beslag zonder klontjes van bloem of suiker.
  11. Spatel het beslag in het cakeblik.
  12. Bak gedurende 50 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er droog uitkomt is de cake gaar.
  13. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

Bereidingswijze botercrème:

  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
  2. Doe de boter in een kom en mix luchtig met een handmixer met gardes.
  3. Voeg de poedersuiker toe aan de boter en mix nogmaals kort met de handmixer.
  4. Roer de sinaasappelzest er doorheen.
  5. Smeer de botercrème over de cake en doe daar nog wat zest van de sinaasappel overheen. Laat een half uur opstijven in de koeling.