fbpx

Speculaasbrokken

Maak deze overheerlijke vegan speculaasbrokken met Droomboter! Perfect gebak voor het eindejaarsseizoen.

Ingrediƫnten

250gr
zelfrijzend bakmeel
125gr
bruine basterdsuiker
2 el
speculaaskruiden
Snufje
zout
150gr
Mister Kitchen’s Droomboter
1 el
plantaardige melk
2 el
witte amandelen

Dit heb je nodig

– Plastic Folie
– Deegroller
– Bakpapier

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in
    een kom.
  2. Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan de kom.
  3. Voeg de melk toe en kneed het geheel met je handen tot een samenhangend deeg.
  4. Vorm het deeg tot een bal en verpak het in plastic folie.
  5. Laat de deegbal een aantal uur, het liefst een dag, rusten op een koele plaats.
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  7. Leg een stuk bakpapier ter grootte van de bakplaat op het aanrecht en rol daar het
    deeg met een deegroller uit tot het een plak is van ongeveer 1 cm.
  8. Druk de witte amandelen in het deeg.
  9. Leg het bakpapier met het deeg op de bakplaat en plaats in de oven.
  10. Bak de speculaas in ongeveer 30 minuten gaar. Laat afkoelen en breek in stoere
    brokken.