fbpx

Spicy Spruitjes

Probeer eens de Spicy Spruitjes - met de Gochujang of Sambal Oelek

Ingrediënten

600gr
4el
100gr
75gr
3 el
60gr
4el
snufje

geschoonde spruitjes
olijfolie
Droomboter
ongezouten pinda’s
honing of agavesiroop
gochujang of sambal
citroensap
zeezout

Dit heb je nodig

  • Bakpapier
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C
  2. Ontdoe de spruitjes van hun onderkant, doe de spruitjes in een kom en voeg olijfolie en zout toe en meng goed.
  3. Stort de spruiten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 20 minuten tot de spruitjes zacht zijn.
  4. Rooster ondertussen de pinda’s in een droge koekenpan.
  5. Doe de boter in een pan op middelhoog vuur en roer rustig door. Haal de boter van het vuur zodra deze lichtbruin en geurig is.
  6. Roer de gochujang en honing door de boter tot een egale massa, voeg naar smaak peper en zout toe.
  7. Doe de spruitjes, het botermengsel en de helft van de pinda’s in een kom en roer tot alle spruitjes zijn voorzien van een laagje boter.
  8. Leg de spruitjes op een serveerschaal en garneer met de resterende pinda’s en grof zeezout.