fbpx

Vegan Gepofte-Knoflook’boter’ voor 4 personen

Vegan 'boter' bij de borrelpank? Maak 'm van gepofte-knoflook! Met een snufje chilivlokken en zeezout is het helemaal af. Let the borrel begin.

Ingrediënten

1 bol
Knoflook
½ el
Milde olijfolie
112.5 g
Droomboter zonder zuivel
¼ tl
Chilivlokken
½ tl
Grof zeezout

Dit heb je nodig

  • Vuurvaste schaaltjes
  • Staafmixer met hakmolen
  • Vershoudfolie

Aan de slag

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het bovenste kapje van de bollen knoflook, zodat de tenen zichtbaar worden. Leg de bollen in een vuurvast schaaltje of op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de milde olijfolie en pof ca. 20 min. in de oven. Haal de knoflook uit de oven, laat minimaal 1 uur afkoelen en wip met een mesje de tenen uit de schil.

2 Doe de Droomboter in een hakmolen van een staafmixer en voeg de knoflook, chilivlokken en het grove zeezout toe en mix kort. Schep de knoflook’boter’ op een stuk vershoudfolie en vorm met behulp van de folie tot een rol. Vouw de folie dicht en laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.